VALMENNUSPALVELUT

Kohderyhmänä ovat työttömät työnhakijat, jotka tarvitsevat jollain elämän osa-alueella erityistä ohjausta, tukea tai voimistamista.

Tavoitteena on valmentautujan tietojen ja taitojen lisääminen arjenhallinnan tukemiseksi.

Valmennukseen ja ohjaukseen liittyvä yhdistetty tietosuoja- ja rekisteriseloste.

Katso avoimet asiakastyöpaikat Luotsi-säätiössä.

Valmennuspalvelut

OPINNOLLISTAMINEN LUOTSI-SÄÄTIÖSSÄ

Opinnollistaminen tarkoittaa sitä, että työympäristöstä on arvioitu työtehtävät, joissa voi hankkia tutkinnon osan osaaminen. Opiskelussa on aina mukana oppilaitos. Asiakkaan on mahdollista tietyn osaaminen saavutettuaan suorittaa näyttö tutkinnon osasta. Tutkintoja on mahdollista suorittaa kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun ja palkkatukityön aikana.

Luotsi-säätiön omat opinnollistetut tutkinnon osat (23 kpl) tästä (PDF 280 kt).


TERVEYSVALMENTAJA

Yksilö- ja ryhmäohjausta asiakkaiden terveyden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Työ- ja toimintakyvyn mittaukset. Ohjatut liikuntaryhmät (esim. kuntosali, sulkapallo, sähly). Liikuntapäivät.

Antti Pietilä
Yksilövalmentaja
044 089 8924


MEDIA

MEDIA - KOULUTUS on virallinen ICDL-testikeskus.

ICDL Digital Citizen on erityisesti kehitetty henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tietokoneista ja Internetistä. ICDL Digital Citizen auttaa tuomaan varmuutta tietokoneen ja internetin käyttöön. Tämä sopii aloittelijoille, jotka haluavat kehittyä tietokoneen, sähköpostin ja Internetin käytön perustaidoissa.

  • Hauska, epävirallinen ja mutkaton johdatus tietokoneisiin ja Internetiin aloittelijoille.

  • Suunniteltu tuomaan varmuutta ja tarjoamaan perustan tietokoneen ja Internetin käyttötaitojen kehittämiseen.

ICDL-perustutkinnot on suunnattu henkilöille, joilla on tietokoneen peruskäyttö (esim. hiiren käyttö) on jo tuttua, ja he haluavat hyödyntää paremmin yleisimpiä työelämässä tarvittavia ohjelmistoja ja niiden tarjoamia ominaisuuksia.

ICDL on vapaavalintaisista moduuleista koottava kokonaisuus. Jos olet aiemmin suorittanut ICDL moduuleja, voit täydentää niitä milloin vain kattavammaksi tutkinnoksi. Tutkinnon hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen tietoteknisestä osaamisestaan.

Sertifikaatti koostuu moduuleista

Sertifikaatti on modulaarinen ja löydät alta perustason moduulien tarkat kuvaukset. Löydät yksityiskohtaiset kuvaukset pdf-muodossa klikkaamalla kuvakkeita.

Tekstinkäsittely
Tutkinnon suorittaja pystyy osoittamaan kyvykkyytensä tuottaa jokapäiväisiä kirjeitä ja asiakirjoja käyttäen tekstinkäsittelyohjelmaa.

Taulukkolaskenta
Tutkinnon suorittaja ymmärtää taulukkolaskennan periaatteen, sekä pystyy osoittamaan kyvykkyytensä tuottaa yksityiskohtaisia esityksiä käyttäen taulukkolaskentaa.

Esitysgrafiikka
Tutkinnonsuorittaja  pystyy osoittamaan pätevyytensä käyttää esitysgrafiikkaa ja tuottamaan  monipuolisia esityksiä eri tilanteisiin sopivilla tavoilla.

Tietokannat
Tutkinnonsuorittaja tuntee käsitteen tietokanta ja osoittaa taitonsa käyttää tietokantaa tiedon muokkaamisessa.

Laitteisto ja käyttöjärjestelmä
Tutkinnonsuorittaja  osoittaa olennaiset laitteiden käyttöön, tiedostojen luomiseen ja  hallintaan sekä tietoverkkoihin ja tietoturvaan liittyvät taidot.

Verkkoviestinnän perusteet
Tutkinnonsuorittaja hallitsee olennaiset internetin selaamiseen, tehokkaaseen tiedonhakuun, digitaaliseen viestintään ja sähköpostiin liittyvät käsitteet ja taidot.

Leena Pelto
Työvalmentaja
044 089 9070