WORLD CLEANUP DAY - MAAILMAN SIIVOUSPÄIVÄ 15.9.2018

Luotsisäätiön Viisarin työtoiminnan ja Majakan väki otti varaslähdön Maailman Siivouspäivään keskiviikkona 12.9. siistimällä kevyenliikenteen väyliä, jalankulkuväyliä ja kadunvarsia lähiympäristöstään Hämeenlinnan Kaurialassa.

Ensisilmäyksellä katsottuna siivottavat alueet vaikuttivat kovinkin siisteiltä, mutta tempauksen edetessä kävi selväksi, että roskaa on todella paljon.

Työ kävi kuitenkin ripeästi, kun hommaa lähti suorittamaan kolmatta kymmentä reipasta kerääjää. Porukka jakautui pienempiin iskuryhmiin, jotka tarkasti kävivät nenä maassa kulkien omat vastuualueensa läpi saaden huikeat saaliit.

Keräyksen lomassa ehdittiin pohtimaan, miten roskaamista voitaisiin vähentää. ”Roskiksia voisi olla enemmän” oli ajatus, joka tuli useammastakin suusta.

Myös osto hetkellä tuotetta valittaessa voi esimerkiksi kahdesta samankaltaisesta tuotteesta valita sen, jonka mukana ostaa vähemmän roskaa.

Myös se pohditutti, että jos meillä täällä Suomessa, missä jätehuolto toimii hienosti ja kierrätys on kunniassaan, löytyy näin paljon roskia kadun varsilta, niin kuinka mahtaa asioiden laita olla kehittyvissä maissa, joissa jätehuolto on lapsen kengissä ja kierrätyksestä ei ole tietoakaan.

Tempaus oli kovasti meidän porukan mieleen ja ilmoille heitettiinkin ajatus, että tätä voisi tehdä useamminkin kuin kerran vuodessa!

Tutustu tapahtumaan täältä.