PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT

Palveluntuottaja

Työvalmennussäätiö Luotsi sr Y-tunnus 1881647-0

Luotsi Kehitys Oy Y-tunnus 3175254–7

Hyvinvointialue: Kanta-Hämeen Hyvinvointialue, Oma Häme

Kunta: Hämeenlinna

Toimintayksikkö

Luotsin Kierrätysmyymälä ja Pukuvuokraamo, Brahenkatu 27, 13130 Hämeenlinna

Palvelumuoto; asiakasryhmä, jolle palvelua tuotetaan; asiakaspaikkamäärä

Työttömille järjestettävä kuntouttava työtoiminta, sosiaalinen kuntoutus ja kehitysvammaisten sekä mielenterveyskuntoutujien työtoiminta. Mahdollisuuksia myös työkokeiluun ja palkkatukityöhön erilaisissa työtehtävissä. Asiakaspaikkoja noin 20.

Valmennuspalveluiden päällikkö Sonja Aarnio, puh. 040 869 0104, sonja.aarnio@luotsisaatio.fi

Toimintalupatiedot

Ilmoituksenvarainen toiminta (yksityiset sosiaalipalvelut)

Rekisteröintipäätöksen ajankohta 04/2021

OMAVALVONTASUUNNITELMAN LAATIMINEN

Omavalvontasuunnitelman laadinta ja henkilöstön osallistaminen suunnitelman laatimiseen

Esihenkilöt ja yksikön työvalmentajat.

Omavalvonnan suunnittelu ja seuranta

Valmennuspalveluiden päällikkö Sonja Aarnio, puh. 040 869 0104, sonja.aarnio@luotsisaatio.fi

Omavalvontasuunnitelman seuranta

Omavalvontasuunnitelma päivitetään kerran vuodessa sekä toiminnan mahdollisten muutosten yhteydessä.

Omavalvontasuunnitelman julkisuus

Omavalvontasuunnitelma julkaistaan Luotsin verkkosivuilla (www.luotsisaatio.fi) ja yksikön ilmoitustaululla sekä henkilökunnan yhteisessä sähköisessä järjestelmässä.

Päivitetty 27.6.2025

TOIMINTA-AJATUS, ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET

Toiminta-ajatus

Työvalmennussäätiö Luotsi, tuottaa työtoimintaa kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja muille osatyökykyisille mm. kuntouttavaa työtyötoimintaa. Toiminnan yksi tarkoituksista on asiakkaan elämänlaadun kohottaminen. Työvalmennussäätiö Luotsin tehtävänä on vaikeassa työmarkkina -asemassa olevien henkilöiden toimintakyvyn ja elämänhallintataitojen tukeminen sekä työllistymisen ja sen edellytysten edistäminen.

Luotsi Kehitys Oy tuottaa vammaispalvelun ja kuntouttavan työtoiminnan palveluita muille kuin Kanta-Häneen hyvinvointi alueen asiakkaille.

Arvot

Sosiaalisesti, ekolagisesti ja taloudellisesti kestävä kehitys

Tahto kehittyä

Into ja pitkäjänteisyys

Tahto tehdä yhdessä

Toimintaperiaatteet

Työvalmennussäätiö Luotsissa me edistämme ja vahvistamme valmennuksen ja ohjauksen keinoin asiakkaiden osallisuutta, oppimista, työelämävalmiuksia ja työllistymistä arvoihimme perustavia menetelmiä hyödyntäen.

OMAVALVONNAN TOIMEENPANO

RISKIENHALLINTA

Luettelo riskienhallinnan / omavalvonnan toimeenpanon ohjeista:

Henkilökunta ja asiakkaat perehdytetään työtehtäviin. Ryhmien työvalmentajat opastavat asiakkaita työturvallisuudessa ja käytössä on laitekohtaiset työturvallisuusohjeet, joita päivitetään tarvittaessa. Jokainen henkilökuntaan kuuluva, myös asiakas omalta osaltaan, on vastuussa turvallisesta työskentelystä. Yksikössä järjestetään säännöllisesti turvallisuuskävelyitä (painotus palo- ja hätätilanteissa) sekä poistumisharjoituksia. Työterveyshuollon tarkistukset toteutetaan ohjelman mukaisesti. Vaarallisten aineiden luettelointi. Yksikössä toteutetaan vähintään kerran vuodessa vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi henkilöstön kesken: Käsitellään hallintajärjestelmät ja toimintatavat, fysikaaliset vaaratekijät, kemialliset ja biologiset vaaratekijät, tapaturman vaara, fyysinen kuormittuminen ja psykososiaaliset kuormitustekijät.

Ilmoitusvelvollisuus

Ohjeistetaan kertomaan heti havaitut epäkohdat joko työvalmentajalle, esihenkilölle tai / ja tarvittaessa täyttämään turvallisuushavainto lomakkeen- tai uhka- ja väkivaltatilanteiden ilmoituslomake, joka toimitetaan esihenkilölle tai työsuojelutoimikunnan jäsenelle.

Asiakasturvallisuuteen kohdistuvien riskien, epäkohtien ja laatupoikkeamien esille tuominen

Ilmoittamalla henkilökunnalle mahdollisimman pian havaittuaan epäkohdan.

Riskien ja esille tulleiden epäkohtien käsitteleminen

Työsuojelutoimikunnan kokouksessa käsitellään työtapaturmat, uhkatilanteet ja läheltä piti-tilanteet. Työsuojelutoimikunta kokoontuu säännöllisesti sekä tarvittaessa. Asiat kirjataan sähköiseen järjestelmään. Vastaavat tilanteet käsitellään esihenkilön kanssa ja tarvittaessa yksikkökohtaisesti tiimipalaverissa. Työtapaturmista tehdään ilmoitus vakuutusyhtiölle.

Korjaavat toimenpiteet

Vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi suoritetaan vähintään kerran vuodessa. Arvioinnin yhteydessä tehdään aikataulutettu suunnitelman vaaran tai riskin poistamiseksi. Akuutit turvallisuuspuutteet hoidetaan välittömästi työvalmentajan, esihenkilön ja / tai vastuuhenkilöiden toimesta. Riskitilanteet analysoidaan ja niihin johtaneet tekijät korjataan sovitussa aikataulussa.

Korjaavista toimenpiteistä tiedottaminen

Korjaavista toimenpiteistä tiedotetaan välittömästi yhteisellä sähköpostilla ja / tai tiimipalavereissa henkilöstölle ja tarvittaessa yhteistyötahoille palavereissa / kirjallisesti.

ASIAKKAAN ASEMA JA OIKEUDET

Palvelu- ja hoitosuunnitelma

Asiakkaan palvelun tarve ja tavoitteet työtoimintaan keskustellaan ja sovitaan yhdessä asiakkaan ja lähettävän tahon (sosiaaliohjaajan) kanssa. Tarvittaessa / kutsuttaessa on mukana työvalmentaja, omaiset sekä / tai asumispalvelun edustajat. Asiakaspalaute kerätään vuosittain. Tarvittaessa pidetään yhteispalavereja. Asiakkaan suostumuksella voivat omaiset ja läheiset osallistua palvelutarpeen arviointiin. Sosiaaliohjaajat ja hoitotahot järjestävät asiakkaiden kuntoutus- ja palvelusuunnitelmapalaverit. Palvelua ja kuntoutusta koskeva työtoiminnan suunnitelma laaditaan asiakkaan aloittaessa, sosiaalityöntekijän / ohjaajan, työvalmentajan tai / ja mahdollisesti omaisten ym. kanssa yhdessä. Suunnitelman tavoitteet ja muut huomioitavat asiat kirjataan asiakastietojärjestelmään. Vain asiakkaan kanssa työskentelevät työvalmentajat voivat nähdä kirjatut tiedot ja kirjata huomioitavia asioita asiakastietojärjestelmään. Asiakkaalle nimetty työvalmentaja seuraa ja kirjaa sovittuja tietoja säännöllisesti. Hoito- ja palvelusuunnitelmaa on mahdollista päivittää asiakkaan tilanteen muuttuessa. Asiakas on mukana häntä koskevissa kuntoutus-, ja palvelusuunnitelmapalavereissa. Asiakkaan toiveet ja tavoitteet huomioidaan suunnitelmassa mahdollisuuksien mukaan. Kuntoutus- ja palvelusuunnitelman tavoitteet ja muut merkittävät tiedot asiakkaasta on kirjattu asiakastietojärjestelmään, minne asiakkaan oma työvalmentaja viikoittain kirjaa mm. käyntipäivät ja tarvittaessa muita havaintoja. Asiakkaalla on oikeus lukea ja tutustua omiin tietoihinsa. Asiakkaan tiedot on jaettu vain asiakkaan kanssa työskentelevien työvalmentajien kesken, heillä on velvollisuus myös kirjata asiakkaasta tietoja järjestelmään.

Asiakkaan kohtelu

Toiminta on asiakaslähtöistä ja se lähtee asiakkaan omista toiveista ja tarpeista, mm. huomioiden työpäivät, toimintakyky, opiskelu- ja työelämä toiveet. Asiakasta kuunnellaan ja kunnioitetaan. Työtoiminta räätälöidään yksilöllisesti jokaisen asiakkaan kohdalla huomioiden mm. ryhmäkoot. Asiakkaan itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan ja pyritään mahdollistamaan yhdenvertainen osallistuminen työyhteisössä. Asiakkaiden yksilölliset toiveet otetaan huomioon. Yksikössä ei käytetä rajoittavia välineitä. Asiakkaita kunnioitetaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti, sekä yhdenvertaisesti. Mikäli ilmenee, että asiakasta on kohdeltu loukkaavasti tai epäasiallisesti asia otetaan välittömästi keskusteluun asianosaisten henkilöiden kanssa. Mahdollisimman pian keskustellaan tapahtuneesta ja tarvittaessa kutsutaan läheiset mukaan keskusteluun. Toimitaan sekä varmistetaan ettei asiakkaalle jää esim. pelko- tai ahdistustiloja tapahtuneesta. Työsuojelutoimikunnan kokouksissa käsitellään mahdolliset ilmi tulleet työtapaturmat, uhkatilanteet ja läheltä piti tilanteet.

Asiakkaiden ja omaisten osallistuminen yksikön laadun ja omavalvonnan kehittämiseen

Asiakkailta kerätään keskitetysti asiakaspalaute kerran vuodessa. Palaute kerätään joko sähköisellä tai paperilomakkeella. Mikäli asiakas ei ole kykenevä täyttämään lomakekyselyjä itse, palaute kerätään haastattelemalla. Asiakkaan omaiset voivat tutustua toimintaan ja osallistua asiakaspalavereihin asiakkaan suostumuksella. Asiakaspalautetta hyödynnetään toiminnan laadun parantamisessa ja kehittämisessä sekä otetaan huomioon päivittäisessä toiminnassa ja tehdään tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Tiedonkulku mm. puhelimitse työtoiminnan, omaisten ja asumispalvelun välillä. Palaute käsitellään yhdessä asiakkaiden, henkilöstön sekä tarvittaessa johtoryhmän että tilaajatahon kanssa. Tehdään tarvittavat muutokset toimintaan tapauskohtaisesti.

Asiakkaan oikeusturva

Sosiaalihuollon asiakkaalla on oikeus laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava hänen ihmisarvoaan, vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioittaen. Tosiasialliseen hoitoon ja palveluun liittyvät päätökset tehdään ja toteutetaan asiakkaan ollessa palvelujen piirissä. Palvelun laatuun tai saamaansa kohteluun tyytymättömällä asiakkaalla on oikeus tehdä muistutus toimintayksikön vastuuhenkilölle tai johtavalle viranhaltijalle. Muistutuksen voi tehdä tarvittaessa myös hänen laillinen edustajansa, omainen tai läheinen. Muistutuksen vastaanottajan on käsiteltävä asia ja annettava siihen kirjallinen, perusteltu vastaus kohtuullisessa ajassa.

Muistutuksen vastaanottajat:

Sonja Aarnio, puh. 040 8690 104, sonja.aarnio@luotsisaatio.fi

Sosiaaliasiamiehen yhteystiedot sekä tiedot hänen tarjoamistaan palveluista

Satu Loippo, puh. 03 6293210, satu.loippo@omahame.fi

Sosiaaliasiamies neuvoo asiakkaita asiakaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, avustaa muistutuksen teossa, tiedottaa asiakkaan oikeuksista sekä seuraa asiakkaiden oikeuksien ja aseman kehitystä.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kirjaamoon:

Kanta-Hämeen hyvinvointialue, Sibeliuksenkatu 2, 13100 HÄMEENLINNA

Oma Häme Sosiaaliasiavastaavan takaisinsoittopalvelu puh. +358 36293210

Jos haluat valittaa hoidosta tai kohtelusta, voit tehdä sen lomakkeella. Lähetä lomake turvasähköpostilla: https://secure.omahame.fi. Ottamalla yhteyttä oman hyvinvointialueen sosiaalipalvelujen järjestäjään palvelujärjestelmän kautta

Kuluttajaneuvonnan yhteystiedot sekä tiedot sitä kautta saatavista palveluista

puh. 029 5053050 (ma, ti, ke, pe 9–12, to 12–15) www.kkv.fi -sivuilla yhteydenottolomake. Kuluttajaneuvonta on valtakunnallinen palvelu, josta saa tietoa kuluttajan oikeuksista ja sovitteluapua kuluttajan ja yrityksen väliseen riitaan.

Muistutusten, kantelu- ja muiden valvontapäätösten käsittely ja niiden huomioiminen toiminnan kehittämisessä

Johtoryhmä / työsuojelutoimikunta käsittelee esiin tulleet asiat ja tarvittaessa työyhteisössä havaittua epäkohtaa muutetaan tai korjataan toimintatapaa.

Tavoiteaika muistutusten käsittelylle: mahdollisimman pian asian esille tultua, kaksi viikkoa.

PALVELUN SISÄLLÖN OMAVALVONTA

Hyvinvointia, kuntoutumista ja kasvua tukeva toiminta

Järjestetään mahdollisimman monipuolista ja mielekästä toimintaa, jonka suunnitteluun ja toteutukseen myös asiakkaat voivat osallistuvat. Kannustetaan ja motivoidaan jokaista osallistumaan erilaisiin ryhmätoimintoihin. Otetaan huomioon asiakkaan toimintakykyyn vaikuttavat tekijät ja pyritään järjestämään toiminta siten, että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus osallistua ja olla osallisena toiminnassa. Asiakasryhmissä on eri asiakasryhmiin kuuluvia henkilöitä. Loimua-areenalla on useita kuntosalivuoroja viikossa, sekä pallopelivuoro. Kaikkiin vuoroihin sisältyy ohjaus ja ne ovat asiakkaiden vapaassa käytössä. Lisäksi mm. kävelyretket, rentoutus, pihapelit, taideprojektit, pelit ja karaoke mm. kuuluvat työtoiminta päiviin. Työ- ja yksilövalmentajat käyvät säännöllisesti keskusteluita asiakkaan kanssa. Asiakkaan toimintaa, toimintakykyä ja hyvinvointia myös havainnoidaan ja seurataan mm. asetettujen tavoitteiden toteutumista. Asiakasta koskevat tiedot ja havainnot kirjataan säännöllisesti asiakastietojärjestelmään.

Ravitsemus

Viisarin yksikössä asiakkailla on mahdollisuus lämpimään ruokaan kerran päivässä (ruoka on maksullinen). Ruoka valmistetaan Palvelukeskus Sampolassa ja haetaan sieltä Viisarin jakelukeittiöön. Asiakkailla on mahdollisuus aamuvälipalaan (maksullinen) kahvi / tee on tarjolla kaikille. Yksikössä on ruokasali, jossa on mahdollistettu myös omien eväiden tuonti, kylmäsäilytys, ruoan lämmitys sekä ruokailu. Ruokailussa tarvittaessa otetaan huomioon ruoka-aineallergiat ja dieetit ym. Asiakkaille annetaan myös ohjeita ja neuvoja terveellisestä ja taloudellisesta ruuasta. Henkilökunta ruokailee samassa tilassa ja valvoo samalla ruokailua. Tarvittaessa yhteydenotto asumisyksikköön tai omaisiin.

Hygieniakäytännöt

Ohjeistuksena kaikille, ennen ruokailua pestään kädet. Seuranta perustuu havainnointiin. Hygieniakäytännöistä on tarpeen mukaan avoimia luentoja. Asiakkaiden henkilökohtaiseen hygieniaan liittyen keskustellaan asiasta hänen kanssaan ja mahdollisesti olemme yhteydessä esim. asumispalveluun. Siivouksesta ja siivousvälineiden pyykinpesusta vastaa siihen perehdytetty työtoimintaryhmä. Luotsin siivous ja pyykkihuollosta vastaa keittiö- ja siivousalan työvalmentajat.

Infektioiden torjunta

Kiinnitetään huomiota ja muistutetaan käsihygieniasta, tarvittaessa valvotaan. Muistutetaan niin asiakkaita kuin yhteistyötahoja ettei sairaana voi tulla työtoimintaan. Siivousta lisätään mm. kosketuspintojen osalta.

Terveyden- ja sairaanhoito

Yleisesti asumispalveluiden kautta hoidetaan asiakkaan terveydenhoito. Tarvittaessa työvalmentaja ohjaa ja neuvoo asiakkaalle mistä ja miten tilataan esim. terveydenhoitopalveluun aika. Seuranta ja keskustelut asiakkaan kanssa, kannustetaan terveyttä edistäviin elintapoihin. Tarvittaessa asiakkaan asumispalveluun tai lähiomaiseen yhteys. Yksikössä ei anneta lääkehoitoa, joten lääkehoitosuunnitelmaa ei ole. Asiakkaan lääkehoito tapahtuu itsenäisesti tai asumisyksiköissä.

Monialainen yhteistyö

Yhteistyössä asiakkaan moniammatillisen tiimin kesken voidaan tarvittaessa matalalla kynnyksellä olla toisiimme yhteydessä. Yhteistyöstä on sovittu asiakkaan kanssa hänen aloituspalaverissansa mistä on kirjallinen asiakkaan suostumus.

ASIAKASTURVALLISUUS

Yhteistyö turvallisuudesta vastaavien viranomaisten ja toimijoiden kanssa

Yksikköön on laadittu pelastussuunnitelma ja palotarkastus on tehty. Sen lisäksi yksikössä järjestetään poistumisharjoituksia ja turvallisuuskävelyjä niin asiakkaille ja kuin henkilökunnalle noin joka toinen vuosi. Turvallisuuskävelyn aikana katsotaan mm. alkusammutuskaluston sijaintipaikat ja niiden oikeaoppinen käyttö. Työterveyshuollon tarkastukset toteutetaan työterveyden toimintasuunnitelman mukaisesti. Sosiaaliohjaajalle ilmoitus tai huoli-ilmoitus viranomaiselle tarvittaessa. Työntekijöiden ensiapukoulutukset pidetään voimassa. Rikosrekisteriote tarkistetaan vammaisalalla aloittaneelta työntekijältä. Kemikaali luettelo.

Henkilöstö

Toimipisteen ohjaushenkilöstöön kuuluu yksi työvalmentajaa ja valmennuspalveluiden päällikkö. Lisäksi säätiön yksilövalmentajat osallistuvat säännöllisesti toimipisteen asiakkaiden työtoiminnan tukemiseen. Työvalmentaja on koulutukseltaan mallipukineiden valmistaja, yo (lisäksi kurssituksia esimiestyöhön). Valmennuspalveluiden päällikkö on koulutukseltaan yhteisöpedagogi (ylempi AMK). Yksilövalmentajilla on kaikilla sote-alan koulutus ja työvalmentajan erikoisammattitutkinto Loma-ajat ja lyhyemmät sairauslomat työ- ja yksilövalmentajat sijaistavat toisiaan sovitusti.

Henkilöstön rekrytoinnin periaatteet

Vapautuvasta työpaikasta ilmoitetaan ensin henkilöstölle sisäisesti. Avoin työpaikka asetetaan julkiseen hakuun. Rekrytoinnissa on ensisijalla määräaikainen henkilöstö, mikäli avoimeen tehtävään soveltuvia henkilöitä on määräaikaisessa työsuhteessa. Henkilöstön rekrytoinnin painopiste on sote-koulutetuissa henkilössä. Vakinaiseen työsuhteeseen lopullisen valinnan tekee hallitus, muut työsuhteiset henkilöt ja sijaiset päättää toimitusjohtaja yhteistyössä johtoryhmän kanssa. Sote-alan henkilöstön rekisteritiedot tarkistetaan sosiaali- ja terveyden huollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä (JulkiTerhikki / JulkiSuosikki).

Kuvaus henkilöstön perehdyttämisestä ja täydennyskoulutuksesta

Perehdytyksestä vastaa yksikön esihenkilöt ja työvalmentajat perehdyttävät varsinaiseen asiakastyöhön. Henkilöstöllä on mahdollisuus perustellusti osallistua ammattitaitoa ylläpitävään koulutukseen tarpeidensa mukaan. Ajankohtaisista aiheista pyritään järjestämään koulutusta tarvittaessa koko henkilöstölle. Luotsilla on työyhteisön kehittämissuunnitelma.

Toimitilat

Toimintayksikön tilat koostuvat myymälätiloista (sisältäen myös pukuvuokraamon), yksilövalmentajan toimistotilasta ja sosiaalitiloista. Käytössä 2 wc:tä, joista toinen tarkoitettu ensisijaisesti ostaville asiakkaille. Asiakkailla on käytössään lukittavat kaapit henkilökohtaisille tavaroille.

Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet

Yksiköissä on tarvittava ensiapuvarustus ja henkilöstön ensiapuvalmius pidetään yllä. Terveydenhuollon laitteita ei ole käytössä. Asiakkaiden tarvitsemien apuvälineiden ja terveydenhuollon laitteiden hankinnasta / käytön ohjauksesta / huollosta vastaavat asiakas itse / asiakkaan hoitotaho / muut tahot. Esimerkiksi apuvälineiden kohdalla huomiot välitetään heti asiakkaan asumispalveluun tai lähiomaiselle. Yksikössä ei ole käytössä terveydenhuollon laitteita, ensiaputarvikkeita lukuun ottamatta. Ensiaputarvikkeista vastaa ensiaputyöryhmä, yhteyshenkilö yksilövalmentaja Mervi Merontausta, puh. 040 750 5143.

Teknologiset ratkaisut

Toimipisteessä on käytössä tallentava kameravalvonta.

ASIAKASTIETOJEN KÄSITTELY JA KIRJAAMINEN

Asiakkaan tullessa Työvalmennussäätiö Luotsin, Viisari yksikön asiakkaaksi häneltä pyydetään lupa tietojen käsittelyyn. Asiakkaan oma työvalmentaja kirjaa asiakastiedot asiakashallintarekisteriin asiakkuuden alussa. Asiakastietoja ei luovuteta sivullisille. Asiakastietoja voivat käyttää ainoastaan palvelun toteutukseen osallistuva henkilökunta. Käyttäjäoikeuksia rajoitetaan salasanoilla, jotka uusitaan tietyin väliajoin. Käyttöoikeus päättyy henkilön siirtyessä pois niistä tehtävistä, joita varten hänelle on myönnetty käyttöoikeus. Asiakastietojen kirjaamisista laaditaan rekisteriselosta, jossa kuvataan tarkemmin rekisterin sisältö. Papereilla olevat asiakastiedot säilytetään lukituissa työhuoneissa. Uuden työntekijän tullessa taloon esihenkilö käy henkilön kanssa läpi perehdytysoppaan, josta löytyy ohjeet tietosuoja- ja asiakirja-asioista. Koko henkilökuntaa koskevissa henkilöstöinfoissa informoidaan tietosuoja-asioista säännöllisin välein. Ohjeet löytyvät myös sähköisessä muodossa henkilökunnan käytössä olevalta asemalta. Ohjeistus kirjaamisen tärkeydestä on perehdytyksessä huomioitu. Koko henkilöstöllä on vaitiolovelvollisuus ja asiakastieto asiakirjoja säilytetään lukittavissa kaapeissa. Asiakastietojärjestelmä on henkilökohtaisten salasanojen takana. Luotsille on laadittu rekisteri- ja tietosuoja seloste. Asiakkaan aloittaessa työtoiminnan hän lukee tai hänelle luetaan seloste ja hän allekirjoittaa tietojen luovutus suostumuksen. Asiakkaalle kerrotaan hänen oikeudestaan saada tietoonsa häntä koskevien kirjausten sisältö. Yksikön esihenkilö vastaa perehdytyksestä. Luotsilla on työyhteisön kehittämissuunnitelma.

Tietosuojavastaavan nimi ja yhteystiedot:

Mika Mäkinen, ICT-järjestelmäasiantuntija, Parolantie 34, 13130 Hämeenlinna

puh. 040 527 8613, mika.makinen@luotsisaatio.fi

Yksikölle on laadittu salassa pidettävien henkilötietojen käsittelyä koskeva seloste.

YHTEENVETO KEHITTÄMISSUUNNITELMASTA

Yksikkökohtaista tietoa palvelun laadun ja asiakasturvallisuuden kehittämisen tarpeista saadaan useista eri lähteistä. Riskinhallinnan prosessissa käsitellään kaikki epäkohtailmoitukset ja tietoon tulleet kehittämistarpeet ja niille sovitaan riskin vakavuuden mukaan suunnitelma, miten asia hoidetaan kuntoon.

Toiminnassa todetut kehittämistarpeet

Palveluiden laatua seurataan säännöllisesti, puututaan epäkohtiin ja kehitetään yhteistyössä palveluiden tilaajien kanssa. Pyritään lisäämään asiakkaiden osallisuutta toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun yhdessä henkilöstön kanssa.

OMAVALVONTASUUNNITELMAN SEURANTA

Työsuojelutoimikunta kokoaa ja käsittelee työturvallisuuteen ja asiakaspalveluun liittyviä asioita sekä kehittää esille nousseita asioita. Turvallisuusriskejä seurataan seuraavista tilastoista: vahinko-, tapaturma-, onnettomuus-, läheltä piti tilanteet sekä väkivalta- ja uhkatilanteet. Johtoryhmä vastaa säätiön omavalvonnan toteutumisen seurannasta. Omavalvontasuunnitelman hyväksyy ja vahvistaa toimintayksikön vastaava johtaja.

OMAVALVONTASUUNNITELMA - LUOTSIN KIERRÄTYSMYYMÄLÄ JA PUKUVUOKRAAMO